ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ταυτόχρονα σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ελλάδας. Σημείο συνάντησης αποτελεί η πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη στις 11:00 π.μ.
Η διαδρομή θα είναι Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικο. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο για τον ήλιο και ό,τι ο καθένας θεωρεί απαραίτητο.
Για 7η διαδοχική χρονιά, οι ποδηλάτες του νομού (και όλης της Ελλάδας) συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται για την αδιαφορία των υπευθύνων, των αρμόδιων αρχών και φορέων. Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας  έχει κατά καιρούς ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε «πεταλιά», για τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αυτού του νομού που επιλέγουν την μετακίνηση με ποδήλατο. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να «παίζει» με την ζωή μας. Απαιτούμε τα αυτονόητα. Διεκδικούμε τον χώρο που μας αναλογεί στην πόλη όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.
Φέτος η φωνή μας οφείλει να είναι περισσότερο δυνατή από ποτέ. Με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ζητάμε:
- Κατασκευή ενός άρτιου και λειτουργικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και θέσεων στάθμευσης στην Κατερίνη και τις περιοχές γύρω από αυτήν καθώς και σε κάθε παραθαλάσσιο μέρος του νομού.
- Μεταφορά των ποδηλάτων με τα αστικά λεωφορεία, τα ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ
- Προτεραιότητα στον πεζό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο ποδήλατο.
- Ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας για όλο τον πολεοδομικό ιστό της Κατερίνης
- Ένταξη του ποδηλάτου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε έργου υποδομής
- Διαφήμιση κι εκπαίδευση για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου αντί του αυτοκινήτου
- Αποτελεσματική αντιμετώπιση των ποδηλατοκλοπών
Η ετήσια, 3ήμερη γιορτή του ποδηλάτου ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαΐου στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11/5 με την ποδηλατοπορεία. Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις, να οργανώσουμε δυναμικές δράσεις και εκδηλώσεις με την σύμπραξη και συνεργασία των συλλόγων του νομού.

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου