ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2014

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας στο οιογενειακό κέντρο ΄΄Ελιά΄΄.


11 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών. 11 χρόνια προσφοράς, αγάπης, αλληλεγγυύης, σκληρής δουλειάς, διεκδικήσεων για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ασθενών μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα δεξιώσεων «Ελιά», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου μας. Πλήθος συμπολιτών μας, ασθενείς, εθελοντές, η πολιτική ηγεσία του Νομού μας αλλά και φίλοι του Συλλόγου,  μας τίμησαν για άλλη μία χρονιά με την παρουσία τους.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και διανομή μερίδων φαγητού και πίτας σε σπίτια ασθενών, οι οποίοι λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους αδυνατούσαν να βρίσκονται κοντά μας. Θέλησαν, ωστόσο, έστω και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν το Σύλλογο και την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά. Ακόμη και μ’αυτόν τον τρόπο ήταν σαν να βρίσκονταν εκεί μαζί μας, έστω και νοερά.
Το θέμα που μας απασχόλησε περισσότερο φέτος και προτάθηκε εκείνη την ημέρα ήταν η δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας των καρκινοπαθών ασθενών τελικού σταδίου. Έπειτα από επιθυμία και παρότρυνση πολλών ασθενών, τέθηκε προς συζήτηση το εν λόγω ζήτημα στο Δ.Σ του Συλλόγου και η ίδια η πρόεδρος κατά την ομιλία της έκανε μία νήξη στο θέμα, απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους και κυρίως στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, με σκοπό να βοηθήσουν και να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους με όποιον τρόπο μπορούν. Η δημιουργία ενός τέτοιο ξενώνα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  αποτελεί αναγκαία και επιτακτική ανάγκη τόσο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασθενών όσο και για την ψυχολογική στήριξή τους. Γονείς οι οποίοι νοσούν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς τους, ηλικιωμένοι οι οποίοι αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ασθενείς που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει, θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε έναν φιλόξενο και «ζεστό» χώρο, που θα έχει όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά για την κάλυψη των αναγκών τους, αλλά και ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που θα είναι σε θέση να τους καλύψει σε όλους τους τομείς (ιατρικα, φαρμακευτικά, νοσηλευτικά, ψυχολογικά). Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να προστατέψουμε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και κυριώς τα παιδιά, αποτρέποντάς τους από την αντιμετώπιση δύσκολων και σκληρών εικόνων που ίσως τους στιγματίσουν.
Ευχή όλων μας είναι κάθε χρόνο να υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι συνάνθρωποί μας που θα νοσούν από καρκίνο. Σας ευχαριστούμε όλους και έναν-έναν ξεχωριστά για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια στον Σύλλογο Καρκινοπαθών. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους εσάς ένα χαρούμενο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο και γεμάτο υγεία έτος.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Παρουσία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π.Ιωακείμ Οικονομίκου,Ιεροκήρυκος και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ. Κίτρους 
Η Αντιπεριφεριάρχης κα Σοφία Μακρίδου
Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης
Η Βουλευτής κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου
Εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κουκοδήμου
Οι Αντιδήμαρχοι κ. Λιακόπουλος, κ. Μπερεδήμας και κ. Παπαζήσης
Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης κα Μακρίδου-Παρτσαλίδου
Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Θωμάς Παπαδημητρίου
Ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Νίκος Μακρίδης
Η πρώην Βουλευτής κα Μίχου Μαρία
Ο πρώην Νομάρχης κ. Παπαστεργίου
Ο κ. Μπαραλιάκος Ξενοφών
Οι κύριοι Περιφεριακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου ΄΄Παναγία Σουμελά΄΄ κ. Άρης Κασιμίδης

Με εκτίμηση,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
κ. ΘΕΑΝΩ ΓΕΛΑΔΑΡΗ    και  ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου