ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματικός Γολγοθάς για τους καρκινοπαθείς η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ

  Στο  φύλλο της εφημερίδας ''ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ'', σήμερα στις 12/9/2012, δημοσιεύθηκε η συνέντευξη της κ. Θεανώ Γελαδάρη ,Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας. Το δημοσίευμα  είναι το εξής:



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.

Ασθενείς στρέφονται σε Βουλγαρία, Τουρκία για να  βρουν φάρμακα.

Όσο συνεχίζεται η αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι καρκινοπαθείς ζουν το δικό τους Γολγοθά, που δεν μπορεί να συγκριθεί με την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Ασθενείς που φθάνουν μέχρι τη Βουλγαρία και την Κωνσταντινούπολη για να βρουν τα φάρμακα που έχουν απόλυτη ανάγκη, σε τιμή που να μπορούν να τα αγοράσουν, ενώ  υπάρχουν και στιγμές που κάποιοι δεν έχουν ούτε αυτή τη δυνατότητα και τους μένει μόνο να περιμένουν
βοήθεια από άλλους, όπως αναφέρεται από μέρους του συλλόγου καρκινοπαθών, Πιερίας ''Η Αγία Αικατερίνη''.

   Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να δώσουν την πίστωση χρόνου που ζητά το Υπουργείο και ζητούν την επαρκή χρηματοδότηση το ΕΟΠΥΥ και φυσικά την εξασφάλιση των οικονομικών προυποθέσεων για τους ίδιους ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα προμήθειας φαρμάκων. Αυτό για τους καρκινοπαθείς  σημαίνει ότι πρέπει να βρουν χρήματα να προμηθευτούν τα ακριβά φάρμακα  που απαιτούνται για τις θεραπείες τους.
  Σήμερα γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και παρόλο που η Πρόεδρος του συλλόγου της Πιερίας Θεανώ Γελαδάρη, μας λέει  ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, προσθέτει και ότι δυστυχώς η περιφέρεια  δεν ακούγεται, παρότι η Κατερίνη έχει υψώσει τη φωνή της σε πολλές περιπτώσεις. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή, βρίσκει ανθρώπους να βγαίνουν έξω από τα σύνορα για να βρουν τιμές που να μπορούν να πληρώσουν, με το συμπέρασμα να είναι ότι <,παίζονται παιχνίδια>>, ενώ εδώ είμαστε επί χρόνια σε χειμερία νάρκη.
  Τουλάχιστον για τα χρόνια νοσήματα πρέπει να γίνει κάτι ασχέτως ηλικίας. Ακούμε απόψεις που καταδικάζουν ασθενείς με τα χρόνια τους, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, λέει η κα Γελαδάρη, προσθέτοντας ότι ο καρκίνος δεν έχει χρώμα, ούτε κάνει διαχωρισμό. Εκφράζει επίσης την απορία της, γιατί οι γιατροί, από τη στιγμή που ξέρουν το πρόγραμμα θεραπειών των ασθενών δεν έχουν ήδη το φάρμακο, αλλά πρέπει να το ψάχνει στην αγορά ο ασθενής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου