ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ.
<<Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ>>.

<<ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ>>

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης και Πιερίας <<Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ>>, τώρα που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που θα διαβάσετε την Εφημερίδα, όπως και σε όλους εκείνους που θα μπουν στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.
Πριν από 10 χρόνια, τριάντα περίπου γυναίκες τόλμησαν να πουν την νόσο τους με το όνομά της. Καρκίνος. Στην αρχή ο κόσμος μας είπε ότι δεν είμαστε καλά. Πιστεύοντας όμως στον εαυτό μας πολεμήσαμε σαν μια γροθιά, για να σπάσουμε το κατεστημένο και την φοβία για την ασθένεια αυτή. Στην προσπάθειά μας αυτήν όμως, υπήρξαν και άνθρωποι οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μας, και μας στήριξαν ο καθένας με τον τρόπο τους. Από τους πρώτους μας συμπαραστάθηκαν και πίστεψαν σε μας και στην προσπάθειά μας αυτήν, ήταν ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης μας κύριος Αγαθόνικος, με την ευλογία και την ευχή του ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτήν, ιστάμενος πάντοτε δίπλα μας σε κάθε στιγμή. Ο δεύτερος ήταν ο τέως Νομάρχης μας κύριος Γιώργος Παπαστεργίου καθώς και όλη η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με την παραχώρηση του γραφείου και ότι χρειαζόμασταν για να στήσουμε το γραφείο μας. Δίπλα μας στάθηκαν και οι Βουλευτές οι νυν και οι πρώην, αλλά και οι Δήμαρχοι της Πιερίας. Με τον ίδιο ενδιαφέρον στέκεται διπλά μας και η Αντιπεριφερειάρχης μας κυρία Σοφία Μαυρίδου, την οποία και ευχαριστούμε.
Στην προσπάθειά μας αυτή αγωγός στάθηκε και ο τοπικός τύπος, η τηλεόραση και όλα τα ραδιόφωνα της πόλης μας, καθώς και όλοι οι εθελοντές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας.
Ο κόσμος της Πιερίας ακούγοντας τον λόγο μου, και μέσα από την δουλειά μου των 45 χρόνων στον χώρο της υγείας, ως Νοσηλεύτριας, άρχισαν να ανοίγουν την καρδιά τους, να κουβέντιαζαν το πρόβλημά τους, να ρωτούν συγγενείς τους, μητέρα, πατέρα, αδερφή, παιδί, αλλά και για φίλους και γνωστούς. Σιγά-σιγά, οι ίδιοι οι άνθρωποι μας άνοιξαν την καρδιά τους λέγοντάς μας ότι είναι και οι ίδιοι ασθενείς, και έτσι καταφέραμε να σπάσουμε το ταμπού του καρκίνου.
Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου, πιστεύω πως θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί πολύ. Δέκα χρόνια προσπάθησα να προσφέρω όχι σαν Πρόεδρος, αλλά σαν άνθρωπος και σαν Νοσηλεύτρια  τις υπηρεσίες στον πάσχοντα άνθρωπο. Γι’ αυτό και ύστερα από τόσα χρόνια δουλειάς, θα ήθελα να πω πως όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα της υγείας, καλούνται να κάνουν ένα λειτούργημα και όχι ένα επάγγελμα. Ένα λειτούργημα που χρειάζεται αγάπη και δύναμη ψυχής.
Στα δέκα αυτά χρόνια που κλείσαμε σαν Σύλλογος, προσπαθήσαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και σαν εθελοντές να κάνουμε πράγματα και πάνω από τις δυνάμεις μας. Πονάμε όμως και κάθε φορά όταν βλέπουμε ένα μέλος μας στο τελικό στάδιο. Πιστεύουμε όμως πως ο Θεός είναι δίπλα μας δίπλα του, και δίπλα σε όλους που τον διακονούν.
Μέσα από αυτήν την εξομολόγησή μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν και είναι κοντά μας. Να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστεύουν σε μας, στον Σύλλογο των Καρκινοπαθών, μας βοηθούν και μας συμπαρίστανται.
Ένα ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς, σε όλα τα μέλη για την συμμετοχή τους και την συνδρομή τους που είναι ένα ευρώ τον μήνα, στους εθελοντές, στην ομάδα του Ιατρείου Πόνου και στην Νοσηλεία κατ’ οίκον. Ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που κρατούν το γραφείο ανοιχτό για να δέχεται τον ασθενή και τον συγγενή του. Το γραφείο είναι για όλους. Δεν υπάρχει κάτι το δικό μου εκεί, αλλά όλα είναι για τον Σύλλογο. Ένα μεγάλο και ιδιαίτερο ευχαριστώ στην καταξιωμένη και Επιστήμονα Ψυχολόγο του Συλλόγου μας, κυρία Μελίνα Μακρίδου, που με τον δικό της τρόπο προσπαθεί να βοηθήσει και να στηρίξει τόσο τον ασθενή όσο και τους συγγενείς.
Όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος εμπιστεύεται το πρόσωπό μου και με εκλεγεί Πρόεδρο του Συλλόγου. Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή για μένα, αλλά από την άλλη αποτελεί και ευθύνη, διότι για να δουλέψει  ένα καράβι σωστά, θα πρέπει να έχει όχι μόνο καλό καπετάνιο αλλά και καλούς και άξιους ναύτες. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας, όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους για μία φορά ακόμα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είμαι κοντά τους με την βοήθεια του Θεού, και όσο το επιτρέπει η υγεία μου. Θα είμαι ακόμα όπως όλα αυτά τα χρόνια και δίπλα τους καλούς και στενούς μου συνεργάτες, στα νέα Μέλη του Δ.Σ., διότι όταν η ομάδα είναι δυνατή χωρίς προστριβές και διχογνωμίες τότε όλα λειτουργούν σωστά.
Τα ερχόμενα τρία χρόνια με τον Δ.Σ. θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας αυτήν, την οποία όλοι σας έχτε αγκαλιάσει, διαβεβαιώνοντας  πως η φλόγα του Συλλόγου θα παραμείνει αναμμένη, όπως και η αγάπη μας για κάθε πάσχοντα άνθρωπο που ζητά την βοήθεια και την συμπαράστασή μας. Το γραφείο μας είναι ανοιχτό. Ας μην διστάσει κανείς να το επισκεφτεί.
Εύχομαι σε όλους τους ασθενείς μας και τους συγγενείς τους, ο Θεός να τους δίνει δύναμη για να αντέξουν στον μεγάλο αυτόν αγώνα που λέγεται  Καρκίνος. Να έχουν πίστη και αισιοδοξία, γιατί με την πίστη και την ελπίδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Στους υγιείς συνανθρώπους μας να έχουν πάντοτε την υγεία τους, για να μπορούν να βοηθούν όλους όσους έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση και πολλές ευχαριστίες,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης και Πιερίας.
Θεανώ Γελαδάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου