ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ <<ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ>>
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩ 1000 ΕΥΡΩ.

ΓΕΛΑΔΑΡΗ ΘΕΑΝΩ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δωρεά που πρόσφερε ο Συλλόγος Διδασκόντων  και ο Συλλόγος Γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης  στο Σύλλογό μας 235 ευρώ εις μνήμη της δασκάλας Παντακίδου Κωνσταντίνας αντί στεφάνων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Η Πρόεδρος Θεανώ Γελαδάρη
και το Δ.Σ.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νέα δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού


Ο καρκίνος του μαστού πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον όχι ως μία νόσος, αλλά ως δέκα διαφορετικές παθήσεις, από άποψη γονιδίων, σύμφωνα με την μεγαλύτερη ως τώρα διεθνή γενετική έρευνα του είδους της. 

Η μελέτη, η οποία χαρακτηρίστηκε ορόσημο, έρχεται να ξαναγράψει το «βιβλίο» της συγκεκριμένης ασθένειας, καθώς κάθε διαφορετικός όγκος στον μαστό απαιτεί και διαφορετικό είδος θεραπείας.

Οι βρετανοί και καναδοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κάρλος Κάλντας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Nature», ανέφεραν ότι η νέα αντιμετώπιση του

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗ

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 στα γραφεία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η λαχειοφόρος κλήρωση τεσσάρων αρνιών.  Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι εξής : 806, 686, 501 και 975.
Στην κλήρωση των τυχερών αριθμών, παρουσία του Δ.Σ, βοήθησαν η κυρία Καζαντζίδου Χρυσάνθη, προισταμένη  του τμήματος εμπορίου Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κύριος Στίκος Γεώργιος, κοινωνικός λειτουργός της Π.Ε. Πιερίας Κεντρικής Μακεδονίας, η κυρία Χαλκίδου Σοφία, υπάλληλος Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Θεανώ Γελαδάρη.
Ευχαριστούμε τους παραπάνω για τη βοήθεια και  όλους όσους συμμετείχαν στην πασχαλινή λαχειοφόρο κλήρωση και ευχόμαστε στους τυχερούς και σε όλο το κόσμο.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία!





ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Από την ποιότητα ζωής «κρίνεται» ο χρόνος επιβίωσης ασθενούς με καρκίνο του πνεύμονα


Από την ποιότητα ζωής «κρίνεται» ο χρόνος επιβίωσης ασθενούς με καρκίνο του πνεύμονα
Η ποιότητα ζωής συνδέεται με τον χρόνο επιβίωσης ενός ασθενούς με καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τα συναισθήματα που βιώνουν οι πάσχοντες από καρκίνο του πνεύμονα την εποχή της διάγνωσης μπορεί να συνδέεται με το πόσο θα ζήσουν-περιλαμβανομένων ακόμη και αντικειμενικών παραμέτρων της ασθένειας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.
Ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην Επιθεώρηση της Κλινικής Ογκολογίας, διαπίστωσαν ότι νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίοι χαρακτήριζαν την ποιότητα ζωής τους καλή ζούσαν περισσότερα χρόνια με την ασθένεια-σχεδόν έξι

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Aντικαρκινικό φάρμακο συρρικνώνει όλους σχεδόν τους όγκους στα πειραματόζωα

Αντικαρκινικό φάρμακο συρρικνώνει όλους σχεδόν τους όγκους στα πειραματόζωα 

Συνημμένη Εικόνα: A46249B94EA2BD7D982F6E40DEE306F8.jpg

Είναι η πρώτη θεραπεία που φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματική με διαφορετικά είδη όγκων. 


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο που συρρικνώνει ή ακόμα και εξαφανίζει στα ποντίκια όλα σχεδόν τα είδη


Ανησυχητική αύξηση των καρκίνων του δέρματος στα άτομα κάτω των 40 ετών στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος αυξάνεται ανησυχητικά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών στις ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα και που αποδίδει το φαινόμενο αυτό μερικώς στη χρήση των σολάριουμ.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στατιστικά στοιχεία ασθενών ηλικίας 18 έως 39 ετών, στα οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά μελάνωμα μεταξύ 1970 και 2009.
Διαπίστωσαν ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο